Methyl B-12 + folsyra, 1000 mcg

Ord. pris: 
129 kr
Rea:
99 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
30 kr (23%)
Typ:
60 sugtabletter
Antal:
Methylkobalamin (methyl B12) är en av de två bioaktiva formerna av vitamin B12. Den vanligaste formen av vitamin B12 i kosttillskott är cyanokobalamin som är än inaktiv form och därför måste omvandlas till en bioaktiv form, dvs metylkobalamin eller adenosylkobalamin. Genom att ta metylkobalamin behöver inte kroppen göra denna omvandling. Studier visar att upptaget av metylkobalamin är bättre än cyanokobalamin och genom buckal administrering, dvs upptaget sker i munnen blir upptaget ännu bättre. 

Som essentiellt vitamin har methyl B-12 en massa olika viktiga funktioner i kroppen, bl a en skyddande effekt på nervvävnad och hjärnceller, är en viktig co-faktor som behövs för att reducera toxiskt homocystein till metionin ("metionincykeln"). Produkten innehåller även folsyra som via den s k folatcykeln omvandlas till 5-metyltetrahydrofolat (5-MTHF/metylfolat) som också är viktigt för metionincykeln. Brist på metylkobalamin och/eller 5-metyltetrahydrofolat leder till förhöjda nivåer av homocystein, ett ämne som vi absolut inte vill ha för mycket av om vi ska försöka hålla oss friska hela livet. 

 
DOSERING: Ta en sugtablett dagligen i samband med mat eller enligt ordination. Låt tabletten smäta i munnen tills den är helt upplöst. Den rekommenderade dagliga dosen ska ej överskridas.  
 
INNEHÅLL per tuggtabl.DRI*
Metylkobalamin (methyl B-12)1000 mcg40,000%
Folsyra400 mcg200%
* Dagligt referensintag
N/A DRI ej fastställt
 

ÖVRIGA INGREDIENSER:
Sötningsmedel (sorbitol och xylitol), naturlig arom, surhetsreglerande medel (äppelsyra).
 
NOT. Färgen på tabletterna kan variera från lätt rosa till rött.