Circumin™ Nano-curcumin, 50ml

Ord. pris: 
498 kr
Pris:
349 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
149 kr (30%)
Antal:
Gurkmeja har blivit omåttligt populärt tack vare att det finns tusentals studier som påvisat enanstående effekter av det verksamma ämnet curcumin. Det alla kanske inte vet är att det curcumin i princip inte tas upp av kroppen och man behöver därför stora mängder för att få bra effekt. Det här dåliga upptaget har bidragit till att nästan all forskning under de senaste åren har fokuserat på metoder för att öka upptaget. Även om många tror att det räcker med svartpeppar så gör det bara att ett dåligt upptag blir lite mindre dåligt. 

Anledningen till att curcumin tas upp dåligt är dels för att det är ett fettlösligt ämne som inte löser sig i tarmvätskan och dels för det som tas bryts merparten ned i levern. Om du tar 500 gram gurkmejapulver som innehåller i genomsnitt 3% curcumin så kommer ungefär 150mg curcumin att tas upp (biotillgänglighet 1%). 500g gurkmejapulver är givetvis en helt orimlig mängd så du minskar mängden till 100g och lägger i 1g piperin (motsvarar cirka 25g svartpeppar som kan minska metaboliseringen av curcumin). Nu tar kroppen upp cirka 60mg. 

Circumin™ är en produkt som framställs med den allra senaste tekniken i avsikt att ge maximala koncentrationer av curcumin in i blodet. Det här gör man genom att minska partikelstorleken till under 50nanometer och inkorporerar partiklarna i ett vattenlösligt transportssystem som både skyddar curcuminet från nedbrytning och hjälper till att transportera det intakt till cellerna.

Den här tekniken påminner lite om liposomer/phytosomer som många av oss kanske ser som ganska nytt men faktum är att liposomer utvecklades redan under 1960-talet. Tekniken som använder för att ta fram Circumin™ baserar sig på den senaste läkemedelsforskningen från 2000-talet. Den största skillnaden är partikelstorleken och att liposomer är betydligt större än de vesikler som finns i Circumin™. 

Utöver det här enormt mycket bättre upptaget så har de små partiklarna både en större träffyta (specifik yta på fackspråk) vilket ger mer effekt per mg och de har också en betydligt bättre förmåga att penetera cellmembran. Dessutom så kommer Circumin™ att cirkulera längre i blodbanan vilket utökar möjligenhen att få full effekt av curcuminet. 

Circumin™ är i flytande form eftersom det är en nano-beredning. Lösningen är fullständigt löslig i vatten. 

Nanopartiklar av den här sorten är biokompatibla och biologiskt nedbrytningsbara. De används av kroppen på samma sätt som vanligt curcumin men på ett effektivare sätt. 

ANVÄNDNING
Som ett dagligt kosttillskott: Tryck en gång på pumpen (cirka 1mL) i ett glas vatten eller annan dryck. *

Terapeutisk användning:  Blanda 1-2mL i vatten. Upprepa doseringen 2-3 gånger dagligen. Bäst är att börja med den lägre dosen och öka dosen successivt till önskad effekt uppnås. *

* Akta så du inte spiller. Lösningen färgar av sig. Om du spiller så använd sprit/handsprit/IPA för rengöring. 

Den rekommenderade dosen ska ej överskridas.

Produkten kan med fördel användas tillsammans med Qure [nano-quercetin].


INGREDIENSER:
PEG-sorbitanoleat-curcuminoidkomplex (50mg/mL curcumin från extrakt 95% av Curcuma Longa [radix]), vegetabiliskt glycerol, sterilt vatten. 

Produkten är 100% vegan