Whey FX 750g

Ord. pris: 
149 kr
Pris:
125 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
24 kr (16%)
Whey FX är ett prispressat vassleprotein av toppkvalitet med en exceptionellt bra löslighet och flera riktigt goda smaker!

Oavsett om ditt mål är att bygga muskler eller bränna fett så är Whey FX ett klockrent val. Whey FX tillför kroppen alla viktiga aminosyror som behövs för att reparera och bygga upp muskelmassa. 
 
  • Bästa tänkbara löslighet
  • Mycket bra smaker
  • Kvalitetsgaranti
  • Fri från dopningsämnen
  • Fri från billiga utfyllnadsingredienser
  • Tillverkas i Sverige

Whey FX tas upp snabbt och lämpar sig att tas både före och efter träning för att optimera proteinsyntes och återhämtning. Whey FX kan även tas som mellanmål och då gärna blandat med mjölk för att du ska få i dig både snabbt vassleprotein och mjölkens långsamma kasein. 

Vad skiljer Whey FX från vanligt vassleprotein?
Vanligt wheyprotein sprejtorkas till ett fint pulver som är svårt att lösa i vätska. För att förbättra lösligheten tillsätts ofta lecitin, dvs att man blandar in lecitin i pulverform med de övriga tillsatserna. Lösligheten kan på detta sätt förbättras något men du behöver en shaker. Whey FX är agglomererat vilket innebär att man "återblöter" det sprejtorkade vasslepulvret och använder lecitin som ett tekniskt hjälpmedel. Lecitinet fungerar som ett klister och binder ihop de små proteinpartiklarna till betydligt större partiklar. De större partiklarnas kontaktyta förbättrar lösligheten signifikant. Whey FX kan därför blandas fullständigt och utan problem men en sked i ett glas vatten. En annan fördel med agglomererat jämfört med bara sprejtorkat vassleprotein är att smaken är bättre och det är en av hemligheterna till att Whey FX är ett av marknadens godaste vassleproteiner.  Även den naturella smaken har en fräsch smak och som lätt kan smaksättas med valfria ingredienser, tex om du vill göra smoothies eller använda i matlagning. 

Fri från billiga utfyllnadsingredienser
Whey FX innehåller bara rent protein och ämnen som behövs för att få fram en god smak. Produkten är fri billiga utfyllnadsingredienser som tyvärr blivit allt vanligare i branschen. Exempel på såna billiga ingredienser är aminosyrorna glycin, alanin, alanin och ibland även taurin. Man använder just aminosyror för att proteinhalten inte ska sjunka. Det är förvånansvärt många tillverkare som använder såna här ingredienser. Vi  råder dig att aldrig köpa en sån produkt eftersom det bara är företaget bakom som tjänar pengar. Du som kund förlorar på det. 

FÖRPACKNING: 750g refillpåse (räcker till 25 drinkar á 30 gram)

DOSERING: Blanda 1 dl-mått (ca 30 gram protein) med 2-3 dl vatten eller mjölk och drick direkt efter träning. Mjölk bidrar till bättre smak och har fördelen att tillföra även kasein vilket funkar bra både efter träning och som mellanmål. 
 
 
NÄRINGSDEKLARATION30gDRI
Energi121/510**
Fett2.1g**
   varav mättat fett1.8g**
Kolhydrater1.8g**
   varav sockerarter1.8g**
Protein23.6g**
Salt 0.15g**
† DRI = Dagligt referensintag
** DRI ej fastställt
* Naturligt förekommande natrium (Na x 2.5 = salthalt)

INGREDIENSER: Diafiltrerat och agglomererat vassleproteinkoncentrat från mjölk (innehåller emulgeringsmedel: sojalecitin), kakao1, aromer, yoghurtpulver (mjölk, yoghurtkultur)2, frystorkat blåbärspulver2, sötningsmedel (aspartam* [ej i naturell]). färgämne (rödbetspulver)3.
* Innehåller en fenylalaninkälla. 

1. Endast i smakerna: Choklad, mint- & bananchoklad 
2. Endast i smaken: Blåbär
3. Endast i smakerna: Jordgubb & hallon. 

Naturell: Endast vassleprotein från mjölk och emulgeringsmedel (sojalecitin). Fri från sötningsmedel och aromer. 

AMINOSYROR / 100g proteinråvara: L-ala 5.0, L-arg 2.1, L-asp 11.1, L-cys 2.2, L-fen 3.0, L-glu 18.2 (varav ca 50% är L-gln), gly 1.4, L-his 1.7, L-iso 6.4, L-leu 10.6, L-val 5.9, L-lys 9.6, L-met 2.2, L-pro 5.5, L-ser 4.6, L-tre 6.7, L-try 1.4, L-tyr 2.6.