MSM, 100g

Pris:
139 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
100g
Antal:
MSM - metylsulfonylmetan - är en organisk svavelförening som är involverad i många processer i kroppen. Den mänskliga kroppen består av en viss andel svavel. Detta förklarar varför organismen behöver svavel kontinuerligt. 

Svavel är en komponent i många endogena ämnen som enzymer, hormoner och aminosyror och det används för att byggaihop proteiner med s k disulfidbryggor. De behövs också för bildningen av glykosaminoglykaner (mukopolysackarider) som finns i proteoglykaner såsom kondroitinsulfat, dermatansulfat och hyaluronsyra. Dessa svavelinnehållande glykosaminoglykaner finns i hög koncentration i bl a bindväv, ledbrosk, hud och kollagen. 

Vi kan förse vår kropp med svavel genom en balanserad diet. Men på grund av det moderna jordbruket, användningen av konstgjorda gödselmedel istället för naturgödsel och den ökande industriella bearbetningen av livsmedel faller svavelhalten i våra livsmedel kontinuerligt. Svavelbrist är nu ett utbrett problem.

Metylsulfonylmetan är ett naturligt ämne som ger vår kropp svavel. När du köper MSM ska du alltid vara nogra med att köpa MSM av hög kvalitet. I tillverkningen av MSM måste molekylerna renas och det finns två metoder för detta; destillation eller kristallisation. Under kristallisation tvättas MSM endast med vatten och centrifugeras. Denna metod är benägen att ha kontamineringar. Under destillationen upphettas MSM försiktigt i flera steg för att avlägsna fukt och föroreningar. Denna procedur är mer komplex och dyr slutoprodukt men resultatet är högre kvalitet. Vårt MSM är naturligtvis destillerat och pulvret är helt fritt från andra tillsatser. 

Produkten är vegansk.

ANVÄNDING: En måttsked ger 1g. Normal dosering är 2 måttskedar om dagen men det går att ta mer vid behov. Vanligen trappas dosen upp. 

INNEHÅLL: Metylsolfonylmetan