Svavel oorganiskt 99.9%, 500g

Pris:
149 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
500g
Antal:
Kommentar till butiken:
Oorganiskt svavel i sin renaste form. Kallas ibland enbart svavel eller elemäntärt svavel. På engelska heter det inorganic sulphur. 

Lite fakta om svavel.
Näst efter kalcium och fosfor är svavel det vanligaste mineralet i kroppen. Den främsta källan för svavel är protein men ändå är det bara två av tjugo aminosyrorna som innehåller svavel varav en är essentiell och måste tillföras kroppen. Vissa kosttillskott tillför svavel, t ex MSM, glukosaminsulfat, kondroitinsulfat och några till. Vi får även i oss svavel via bl a vitlök, brysselkål och lök.

Kroppen behöver svavel för tillverkning av bl a gluksomaminoglykaner och glutation. Är även viktigt för styrka i hårets keratin. Personer med lågt intag av protein anses kunna ha brist på svavel och ha lägre nivåer av glutation pga att kroppen sparar på aminosyran cystein. Svavel används även vid exkretion av vissa läkemedel, t ex paracetamol (och glutation hjälper till att avgifta levern från en toxisk metabolit av paracetamol). 


CAS-nummer: 7704-34-9
Renhet: >99,9%
H2SO4: <0,01%
Framställd från naturliga råvaror.
Gult pulver med karaktäristisk lukt.

H315: Orsakar hudirritation.
P302 + P352: OM HUD: Tvätta med mycket tvål och vatten! 


Detta är ej ett kosttillskott, mat eller hudvård utan används t ex för som växtgödning. Normal användning är ca 0.15mg/kg jord dagligen.

Ytterligare läsning:

Are we getting enough sulfur in our diet?https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-4-24