Curcumin Lipo-DS

Pris:
215 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Curcumin är en polyfenol som utvinns från gurkmeja och är det ämne som ger gurkmejan dess gula färg. Polyfenoler är sekundära metaboliter i växter och utgör en del av växternas försvarsmekanismer. 

Ren gurkmeja tas inte upp
Gurkmeja innehåller ungefär 3% curcumin1. Tyvärr har curcumin en mycket dålig biotillgänglighet på grund av en direkt nedbrytning i både tarmen och levern så även om man konsumerar flera gram så tas knappt mätbara mängder upp av kroppen2. Av den anledningen är det ganska meningslöst i varje fall på kort sikt att ta ren gurkmeja eller kosttillskott som inte har åtgärdat den dåliga biotillgängligheten. 

Liposombundet Curcumin för bästa upptag!
För att undvika metabolisering och maximera upptaget är curcuminet i Curcumin Lipo-DS™ "inkapslade" i liposomer från fosfatidylkolin. Dessa liposomer agerar som bärare för att få de aktiva ämnena till målcellerna. Enkelt förklarat kan man säga att en liposom är en boll gjord av samma material som våra cellmembran (fosfatidylkolin). I bollen ligger läkemedlet eller i det här fallet curcumin. Bollen skyddar curcuminet från metabolisering. När bollen når sina målceller smälter den samman med cellmembranet och det aktiva ämnet lämnas över. Jämfört med rent curcumin har Curcumin Lipo-DS™ en biotillgänglighet som är ungefär 20 gånger bättre. Det innebär att mer curcumin går ut i plasma och därifrån transporteras till sina målorgan för att göra nytta!! Vår erfarenhet av olika former av gurkmeja säger oss att liposombundet fungerar bättre än t ex gurkmejaextrakt i kombination med svartpepparextrakt i synnerhet vid tillstånd som kräver en högre dosering.

DOSERING: Som ett dagligt kosttillskott, ta en kapsel dagligen i samband med måltid. Dosen kan ökas till 2 kapslar vid behov. Den dagliga rekommenderade dosen ska ej överskridas.

 
INNEHÅLL/kapsDRI*
Curcumin Lipo-DS™    
  (curcuminoider 20%
    - curcumin 
    - demetoxycurcumin
    - bisdemetoxycurcumin
500mg**
* Dagligt referensintag
** DRI ej fastställt


INGREDIENSER:
Curcumin Lipo-DS™ (extrakt av gurkmeja Curcuma Longa [rot] inkapslat i liposomer), hydrerat sojafosfatidylkolin, fyllnadsmedel (cellulosa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), konsistensmedel (magnesiumstearat [vegetabiliskt]), kapselhölje av HPMC (hydroxypropylmetylcellulosa).

Produkten är 100% vegan