Magnesiummalat 60 kapslar

Pris:
115 kr
Inkl. 12% Moms
Magnesiummalat är en organisk form av magnesium där magnesiumkatjonen är bunden till malat (äppelsyra) som anjon. Malat är en naturligt förekommande karboxylsyra och är intermediär i cellernas citronsyracykel där energi produceras. Magnesiummalat är en av de former av magnesium som enligt studier tas upp bäst och därför räcker det med lägre doser för att få bra effekt. 

Denna produkt innehåller rent, fullt reagerat magnesiummalat. Kapslarna innehåller lite magnesiumstearat som ingår i vår kanske mest använda bas ("BAS-C2") vars funktion är att få pulvret ska rinna bra i kapselfyllningsmaskinen.

Magnesium behövs för mer än 300 olika biokemiska reaktioner i kroppen och för över 600 olika enzymatiska reaktioner. Med det sagt förstår man att magnesium är väldigt viktigt. 

Brist på magnesium är vanligt och ju äldre man är desto större är risken att man lider av brist. Amerikanska undersökningar visar att uppemot 50% av befolkningen inte kommer upp i det dagliga rekommenderade intaget, dvs den mängd du behöver för att inte få bristsymptom.

Om du tränar och svettas mycket är så klart också behovet av magnesium större.

Symptom på magnesiumbrist kan vara lite diffusa men här är några:

 
  • Muskelsvaghet
  • Muskelkramper, stickningar
  • Sömnproblem
  • Nervproblem
  • Ångest/ depression
  • Irritation
  • Magproblem, tex förstoppning

Missa inte artikeln om magnesium som du hittar här.

DOSERING: Ta 2 kapslar dagligen, gärna på kvällen. Dosen kan vid behov ökas upp till fyra kapslar per dygn. Den rekommenderade dagliga dosen ska ej överskridas. 


 
INNEHÅLL/2 kapsDRI*
Magnesium
  (från magnesiummalat)
140mg37%
* Dagligt referensinstag

INGREDIENSER:
Magnesiummalat, BAS-C2™ [fyllnadsmedel (magnesiumstearat), klumpförebyggande medel (kiseldioxid)]. Vegetabilisk kapsel [hydroxypropylmetylcellulosa].

Produkten är 100% vegan.

KOSTTILLSKOTT:

Ska ej ersätta varierad kosthållning. Förvaras utom räckhåll för barn. Konsultera läkare om du är gravid, ammar eller har ett medicinskt tillstånd.