Circumin™ 50mL nanocurcumin

Pris:
498 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Gurkmeja har blivit omåttligt populärt tack vare att det finns tusentals studier som påvisat enanstående effekter av det verksamma ämnet curcumin. Det köps gurkmeja, gurkmejapulver och curcuminextrakt i kapsel form som aldrig förr. Det alla kanske inte vet är att det curcumin i princip inte tas upp av kroppen. Svartpepparextrakt kan förbättra upptaget ungefär 20-faldigt men då ska man tänkta på att man förbättrar upptaget på något som i princip inte tas upp annars. 

Anledningen till att curcumin tas upp dåligt är dels för att det är ett lipofilt fettlösligt ämne som inte löser sig i tarmvätskan och dels för det som tas upp genomgår omfattande metabolisering i levern där det konjugeras. Om du tar 500g gurkmejapulver som innehåller i genomsnitt 3% curcumin så kommer ungefär 150mg curcumin att tas upp. 500g gurkmejapulver är givetvis en helt orimlig mängd så du minskar mängden till 100g och lägger i 1g piperin (enligt en studie som gjorts). Nu tar kroppen upp 60mg. 

Med hänsyn till ovanstående så ger Circumin™ 50mg curcumin/mL. Det här är en form av curcumin som är i nanopartikelstorlek och de är inkapslade i pyttesmå vesikler [biokompatibla höljen] som hjälper till att transportera curcuminet ut i cellerna. Bara 50mg Circumin™ motsvarar cirka 9 gram rent curcumin eller 300g gurkmejapulver innehållande 3% curcumin. Utöver det här enormt mycket bättre upptaget så har de små partiklarna både en större träffyta (specifik yta på fackspråk) vilket ger mer effekt per mg och de har också en betydligt bättre förmåga att penetera cellmembran. Dessutom så kommer Circumin™ att cirkulera längre i blodbanan vilket utökar möjligenhen att få full effekt av curcuminet. 

Circumin™ är i flytande form eftersom det är en nano-beredning. Lösningen är fullständigt löslig i vatten. 

Nanopartiklar av den här sorten är biokompatibla och biologiskt nedbrytningsbara. De används av kroppen på samma sätt som vanligt curcumin men på ett effektivare sätt. 

DOSERING:
Som ett dagligt kosttillskott: Blanda  1mL i ett glas vatten och drick. 1mL = 1 kryddmått [medföljer ej]. *

Terapeutisk användning:  Blanda 1-2mL i vatten. Upprepa doseringen 2-3 gånger dagligen. Bäst är att börja med den lägre dosen och öka dosen successivt till önskad effekt uppnås. *

* Akta så du inte spiller. Lösningen färgar av sig. Om du spiller så använd sprit/handsprit/IPA för rengöring. 

Den rekommenderade dosen ska ej överskridas.


INGREDIENSER:
Sterilt vatten, emulgeringsmedel [polysorbat], 50mg/mL curcuminoider [extrakt 95% av Curcuma Longa [radix]].

Observera att ELABS ständigt engagerade i produktutveckling och därför kan sammansättningar ändras. Koncentrationen av curcumin kommer dock att ligga konstant på samma koncentration. 

Produkten är 100% vegan