Omega FX, 6 x 100 kapslar

Ord. pris: 
450 kr
Pris:
298 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
152 kr (34%)
Typ:
6 x 100 kapslar [supersave]
Slut i lager
Omega FX innehåller naturlig fiskolja i triglyceridform för snabbare upptag. Oljan innehåller 35 % omega-3-fettsyror, vilket är bra vid högre doseringar eftersom ett högt intag under en längre tid (1-2 år) kan ge brist på omega-6-fettsyror. Omega-3 är en fettsyra som många behöver mer av och ett daligt tillskott kan vara bra för att vara på den säkra sidan. Många forskare tror nämligen att brist på omega-3 eller överkonsumtion av omega-6-fettsyror och mättade fettsyror kan vara orsaken till vår tids stora folksjukdomar. 
 
Fakta om omega-3-fettsyror.
Omega-3 är namnet på en grupp fleromättade fettsyror som är nödvändiga för flera av kroppens funktioner. En av dessa fettsyror, alfa-linolensyra, är en essentiell fettsyra, vilken syftar på att kroppen inte kan tillverka den själv och därför måste tillföras via kosten.

Utifrån denna fettsyra kan kroppen tillverka andra fleromättade fettsyror som är viktiga för en massa olika processer i kroppen, bl a prostaglandintillverkning. Två av de viktigaste av dessa fettsyror förkortas EPA och DHA. Kroppens förmåga att omvandla linolensyra till EPA och DHA kan dock variera. För att kroppen ska fungera optimalt behöver därför dessa fettsyror även tillföras via kosten. Den bästa källan av omega-3 fettsyror är fet fisk eller fiskolja.

Omega-3 fettsyror är också viktiga beståndsdelar i cellmembranet som gör dem mjuka och smidiga, något som är mycket viktigt för cellernas funktion.
 
Fettförbränning
Omega FX har en positivt inverkan på fettförbränningen genom en mild aktivering av PPAR-alfa, dvs de gener som reglerar kroppens lipidomsättning. 
 
DOSERING: 2-4 kapslar dagligen eller mer vid behov.

 
INNEHÅLL/kapsDRI*
EPA180mg**
DHA120mg**
Övriga omega-350mg**

 
 INGREDIENSER: 
Fiskolja (kallprocessad), gelatin, glycerin, vatten, e-vitamin.

FÖRVARING: Omega FX kan med fördel förvaras i kylskåp. I kyla kan olja bli lite grumlig med prickar beroende på att delar av oljan kristalliserar. Detta är helt normalt och försvinner när kapslarna varit i rumstemperatur ett tag.