Curcumin Lipo-DS

Pris:
199 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
30 kapslar
Antal:
Varför köpa just denna produkt?
Curcumin är ett riktigt bra kosttillskott som alla kan använda både för att det är en antioxidant, cellskyddande och för att det är starkt anti-
inflammatoriskt. Studier visar en rad andra
positiva egenskaper men som vi inte får
nämna pga gällande lagar. Curcumin som
finns naturligt i gurkmeja tas upp väldigt dåligt. Denna produkt innehåller curcumin som är
inkapslat i liposomer vilket ökar upptaget
mångfaldigt. 

Curcumin är en polyfenol som utvinns från gurkmeja och är det ämne som ger gurkmejan dess gula färg. Polyfenoler är sekundära metaboliter i växter och utgör en del av växternas försvarsmekanismer. 

För människan har curcumin många olika positiva egenskaper, bl a är det en kraftfull antioxidant, är starkt antiinflammatoriskt och motverkar proteinaggregering. Forskning pågår inom en rad olika medicinska områden. 

Ren gurkmeja tas inte upp
Gurkmeja innehåller ungefär 3% curcumin1. Tyvärr har curcumin en mycket dålig biotillgänglighet på grund av en direkt nedbrytning i både tarmen och levern så även om man konsumerar flera gram så tas knappt mätbara mängder upp av kroppen2. Av den anledningen är det ganska meningslöst att ta ren gurkmeja eller kosttillskott som inte har åtgärdat den dåliga biotillgängligheten.

Liposombundet Curcumin för bästa upptag!
För att undvika metabolisering och maximera upptaget är curcuminet i Curcumin Lipo-DS™ "inkapslade" i liposomer från fosfatidylkolin. Dessa liposomer agerar som bärare för att få de aktiva ämnena till målcellerna. Enkelt förklarat kan man säga att en liposom är en boll gjord av samma material som våra cellmembran (fosfatidylkolin). I bollen ligger läkemedlet eller i det här fallet curcumin. Bollen skyddar curcuminet från metabolisering. När bollen når sina målceller smälter den samman med cellmembranet och det aktiva ämnet lämnas över. Jämfört med rent curcumin har Curcumin Lipo-DS™ en biotillgänglighet som är ungefär 20 gånger bättre. Det innebär att mer curcumin går ut i plasma och därifrån transporteras till sina målorgan för att göra nytta!!

DOSERING: Som ett dagligt kosttillskott, ta en kapsel dagligen i samband med måltid. För att främja god ledhälsa kan dosen vid behov ökas till en kapsel två gånger dagligen i samband med måltid. 

 
INNEHÅLL/kapsDRI*
Curcumin Lipo-DS™    
  (curcuminoider 20%
    - curcumin 
    - demetoxycurcumin
    - bisdemetoxycurcumin
500mg**
* Dagligt referensintag
** DRI ej fastställt


INGREDIENSER:
Curcumin Lipo-DS™ (extrakt av gurkmeja Curcuma Longa [rot] inkapslat i liposomer), hydrerat sojafosfatidylkolin, fyllnadsmedel (cellulosa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), konsistensmedel (magnesiumstearat [vegetabiliskt]), kapselhölje av HPMC (hydroxypropylmetylcellulosa).

Produkten är 100% vegan

Referenser:
1. "Curcumin content of turmeric and curry powders." Nutr Cancer. 2006;55(2):126-31.
2. "Detection of curcumin and its metabolites in hepatic tissue and portal blood of patients following oral administration" Br J Cancer. 2004 Mar 8; 90(5): 1011–1015.2