Retibol, 100 tabletter

Ord. pris: 
369 kr
Pris:
369 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
100 tabletter (90916/1)
Slut i lager
Retibol har sitt ursprung i det forna Sovjet där preparatet var en del i det olympiska medicinska programmet och användes ofta för att förlänga den anabola effekten av numera otillåtna AAS, i kombination med AAS eller "stand alone".

Retibol är en biologiskt aktiv substans som har en direkt anabol verkan på muskelcellerna och som på så sätt hjälper kroppen att anpassa sig till hård träning.

Med Retibol kan du tillåta dig att träna oftare och hårdare utan att öka risken för överträning nämnvärt. Av den anledningen används Retibol med fördel kurvis där du under 15-25 dagar ökar träningens volym och intensitet till max. Efter denna period följer en återhämtningsperiod på 5-7 dagar. Du tar Retibol under hela perioden. 

Inom elitidrott där träningsvolymen ofta är väldigt hög är Retibol ett utmärkt verktyg för att förbättra kroppens återhämtningen både systemiskt och muskulärt. Vi har många inom idrottens absoluta internationella elit som använt Retibol med bra resultat, varav flera OS-medaljörer. 

Retibol är anabolt - men på ett annat sätt 
Till skillnad från AAS (anabola androgena steroider) som får en muskeluppbyggande effekt genom att binda till androgenreceptorer så har Retibol har ingen egen receptor. Retibol binder istället till ER-beta, en receptor som bidrar till muskelupbyggnad. 
Retibol hjälper även till att sänka både 17-β-östradiol (det östrogen som bildas när testosteron aromatiseras) och kortikosteroider. 1,2,3 Den anabola effekten av Retibol dokumenterades senast 2015 i en tysk studie där man konstaterade att den anabola styrkan är jämförbar eller till och med starkare än av metandrostenolon (Dianabol). Detta har även visats tidigare i en rysk studie.4,6


 "The anabolic potency of the  
 ecdysterone was comparable or even higher as found for the anabolic  androgenic steroids, SARMs or IGF-1" 

Source: Ecdysteroids: A novel class of anabolic agents?

Retibol har även genomgått undersökningar i Estland vid University of Tartu med atleter på elitnivå som försöktobjekt5. I undersökningen delades atleterna upp i tre grupper och de fick antingen Retibol, rosenrot eller ashwagandha. De atleter som fick rosenrot och ashwagandha presterade inte bättre i någon av testparametrarna medan Retibol-gruppen förbättrade sin prestation och styrka parallellt med en ökning av muskelmassa. Atleterna upplevde även att de mådde bättre/ mindre slitna vilket kan antas beror på att Retibol bidrar till att höja tröskeln för överträning då dessa atleter normalt tränar 6 dagar per vecka och ofta två gånger dagligen. 


 "Retibol is the most powerful natural  anabolic known in the world" 
Source: A former head of the medical program of the Soviet & Russian Olympic Teams

I en studie utförd år 2000 av Syrov et al på råttor visades ökningar i muskelmassa med en oral dos på 5mg/kg. HED (human equivalent dose) är därmed 0.81 mg Retibol/ kg kroppsvikt. Således räcker 2 tabletter Retibol för de flesta. Vår erfarenhet säger att det går att öka dosen lite men det finns ingen anledning att överdriva doseringen då inget tyder på att mer ger bättre effekt, snarare att megadoser ger sämre effekt. 

Läs mer om proteinsyntes här.
Läs vår artikel om Retibol här.


DOSERING: 0.81mg/kg kroppsvikt. Tag en tablett före träning och en tablett efter (lagom för de flesta användare). Väger du över 80 kg ökar du till två tabletter innan träning och en efter. På träningsfria dagar sprids dosen ut under dagen. Den rekommenderade dagliga dosen (2-3 tabletter per dag) ska ej överskridas. 
 

 
INNEHÅLL/tabl
Fytoekdysteroider0.036g


FÖRPACKNING
100 tabletter, räcker till 2 kurer om 16-25 dagar beroende på dos. Observera att tabletterna nu är mindre än tidigare pga att vi använder en annan stans i tablettslagningen. 

INGREDIENSER: Fytoekdysteroider, tabletthjälpmedel: Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa, natriumstärkelseglykolat [ExploTab]), ytbehandlingsmedel (magnesiumstearat, klumpförebyggande medel (kiseldioxid). 

ALLERGENER
-

KONTRAINDIKATIONER
Retibol bör användas med försiktighet om du samtidigt tar blodförtunnande läkemedel.

KOSTTILLSKOTT
Förvaras torrt och utom räckhåll för barn. Bör ej användas som alternativ till varierad kosthållning.