Whey FX 750g Aspartamfritt

Pris:
125 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
Naturell (utan sötningsmedel)
Antal:
Whey FX naturell är ett prispressat vassleprotein av toppkvalitet med en exceptionellt bra löslighet och helt utan smak- och sötningstillsatser. 

Whey FX är agglomererat vassleprotein med en löslighet som är så bra att du kan blanda pulvret i vatten med en sked utan att få vare sig klumpar eller skum. Den höga kvalitet återspeglar sig i att smaken känns fräsch och kan enkelt smaksättas om man så vill. 

Vad skiljer Whey FX från vanligt vassleprotein?
Vanligt wheyprotein sprejtorkas till ett fint pulver som är svårt att lösa i vätska. För att förbättra lösligheten tillsätts ofta lecitin, dvs att man blandar in lecitin i pulverform med de övriga tillsatserna. Lösligheten kan på detta sätt förbättras något men du behöver en shaker. Whey FX är agglomererat vilket innebär att man "återblöter" det sprejtorkade vasslepulvret och använder lecitin som ett tekniskt hjälpmedel. Lecitinet fungerar som ett klister och binder ihop de små proteinpartiklarna till betydligt större partiklar. De större partiklarnas kontaktyta förbättrar lösligheten signifikant. Whey FX kan därför blandas fullständigt och utan problem men en sked i ett glas vatten. En annan fördel med agglomererat jämfört med bara sprejtorkat vassleprotein är att smaken är bättre och det är en av hemligheterna till att Whey FX är ett av marknadens godaste vassleproteiner.  

Bakning, matlagning, smoothies.... fantasin sätter gränserna!
Öka upp proteininnehållet i dina bakverk, gör blanda proteinet i gröten, gör nyttiga smoothies, hemmagjord glass, bars... ja listan är oändlig. Whey FX naturell tål upphettning. 

FÖRPACKNING: 750g refillpåse (räcker till 25 drinkar á 30 gram)

DOSERING: Blanda 1 dl-mått (ca 30 gram protein) med 2-3 dl vatten eller mjölk och drick direkt efter träning. Mjölk bidrar till bättre smak och har fördelen att tillföra även kasein vilket funkar bra både efter träning och som mellanmål. 
 
 
NÄRINGSDEKLARATION30gDRI
Energi121/510**
Fett2.1g**
   varav mättat fett1.8g**
Kolhydrater1.8g**
   varav sockerarter1.8g**
Protein23.6g**
Salt 0.15g**
† DRI = Dagligt referensintag
** DRI ej fastställt
* Naturligt förekommande natrium (Na x 2.5 = salthalt)

INGREDIENSER: Diafiltrerat och agglomererat vassleproteinkoncentrat från mjölk (innehåller emulgeringsmedel: sojalecitin).

AMINOSYROR / 100g proteinråvara: L-ala 5.0, L-arg 2.1, L-asp 11.1, L-cys 2.2, L-fen 3.0, L-glu 18.2 (varav ca 50% är L-gln), gly 1.4, L-his 1.7, L-iso 6.4, L-leu 10.6, L-val 5.9, L-lys 9.6, L-met 2.2, L-pro 5.5, L-ser 4.6, L-tre 6.7, L-try 1.4, L-tyr 2.6.