Reduced Glutathione 120kaps

Rea:
389 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
60 kapslar
Slut i lager
Glutathione (glutation på svenska) är cellernas egna antioxidant där det har en fundamental roll i skyddandet av cellerna mot fria radikaler och reaktiva syreradikaler som kan skada cellerna. Glutation är direkt involverad i cellernas redox-balans, dvs ett intrecellulärt system som strävar efter av bevara en homeostas i reducering och oxidering. Ju fler ämnen som är skadliga för cellen desto mer glutation produceras. 

I levern utgör glutation en viktig del i fas-II metabolismen där glutation konjugerar reaktiva ämnen. 

Glutation är en tripeptid bestående av aminosyrorna glycin, cystein och glutaminsyra och är även en s k intracellulär tiol (=svavelgrupp från cystein). Glutation finns i alla levande celler och fungerar som en antioxidant som stabiliserar andra instabila ämnen, t ex syreradikaler. Andra exempel på tiolbärande ämenen är liponsyra och N-acetyl-L-cystein (NAC). 
 
  • Reducerat glutation
  • Farmaceutisk kvalitet 
 
DOSERING: En kapsel dagligen i samband med måltid eller enligt ordination. Den dagliga rekommenderade dosen ska ej överskridas utan ordination. Ska ej ersätta varierad kosthållning. Förvara förpackningen oåtkomligt för barn. 

 
INNEHÅLL/ kapsDRI*
Reducerat glutation (OpitacTM)500mg**
* Dagligt referensintag
** Inget DRI är fastställt.

Övriga ingredienser:
Gelatinkapsel, cellulosa, magnesiumstearat (veg.), kiseldioxid. 

OPITAC™ är ett av KOHJIN Life Sciences Co., Ltd. registerat varumärke. 
Råvaran tillverkas i Japan.