Original Silicea Gel 500 ml

Ord. pris: 
205 kr
Rea:
159 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
46 kr (22%)
Typ:
500ml
Antal:
Original Silicea Gel är ett kosttillskott som innehåller kisel för välmående hår och hud.

Kroppen kan tillgodogöra sig kisel i finfördelad form och Original Silicea Gel innehåller finfördelat kisel som kan tas upp i kroppen från tarmen. Kiselgel är en trögflytande gel som består av kisel och syre tillsammans med vatten. Gelen är 100 % naturlig och innehåller varken konserveringsmedel eller andra tillsatser. Kisel är ett spårämne som finns naturligt i kroppen och som behövs för att bibehålla normal uppbyggnad av kollagen och bindväv. Kollagen är ett protein som finns i bindväv och som har en stödjande och sammanhållande funktion. Bindväv finns i hela kroppen och omsluter muskler, vävnader och organ.

Huden utgörs av tre lager: överhuden, läderhuden och underhuden. Läderhuden består av bindväv och innehåller blodkärl som förser huden med syre och näring samt för bort restprodukter. Det är bindväven som ger huden styrka och elasticitet. Även underhuden består av bindväv. Underhuden fungerar som ett vätskeförråd och lagrar vatten och fett i huden. Med åren minskar hudens elasticitet, vilket tillsammans med minskad fetthalt och minskad vattenhalt leder till att huden blir rynkig. Original Silicea Gel innehåller kisel som bidrar till förbättrad elasticitet i huden och därmed färre rynkor.

Hårets tillväxt är beroende av en optimal näringstillförsel. Håret får näring via läderhuden, som består av bindväv. Kisel kan bidra till ett tjockt och välmående hår och en publicerad klinisk studie har visat att användning av Original silicea gör att varje enskilt hårstrå blir tjockare. Efter sex månaders användning ökade hårstråets diameter med hela 13%**. Ett friskt hårstrå växer drygt 0,3 mm per dygn. För synliga resultat på hår och hud rekommenderas minst tre månaders behandling med Original silicea.

DOSERING: 1 msk (15 ml) per dag under minst 3-6 månader. Kan med fördel blandas med vätska (t.ex. vatten) innan oralt intag. Skakas före användning. 

 
INNEHÅLL/15mgDRI*
Kiseldioxid420mg**
   varav kisel196mg**
Biotin7.5µg15%
*Dagligt referensinstag
** DRI är ej tillgängligt.


FÖRVARING: Lämplig förvaring är i kylskåp vid 8 grader. Bör användas inom 4 veckor från öppnande. 

INGREDIENSER: Kiselgel med utfälld dispergerad kolloidal kiseldioxid, biotin.

Produkten är vegan.