Omega FX, 1 års förbrukning

Rea:
269 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
365 kapslar
Kommer snart
Köp Omega-3 för ett helt år till Sverigest bästa pris!
Omega-3 är namnet på en grupp fleromättade fettsyror som är nödvändiga för flera av kroppens funktioner. En av dessa fettsyror, alfa-linolensyra, är en essentiell fettsyra som kroppen inte kan tillverka själv. Av alfa-linolensyra  kan kroppen tillverka andra omega-3-fettsyror såsom EPA och DHA som är viktiga beståndsdelar i cellernas membran (gör dem mjuka och smidiga) samt för en massa olika processer i kroppen, bl a tillverkning av prostaglandiner. Kroppens förmåga att omvandla alfa-linolensyra till EPA och DHA kan dock variera och är man mån om sin hälsa bör man se till att få i sig omega-3 i form av EPA och DHA. Den bästa källan för dessa fettsyror är fet fisk eller tillskott med fiskolja såsom Omega FX. 

Varför det är extra viktigt att ta just omega-3 utöver det som nämns ovan beror på att kroppen behöver en viss balans mellan omega-3 och omega-6 (t ex linolsyra). Linolsyra kan i kroppen omvandlas till arakidonsyra som är ett förstadium till pro-inflammatoriska prostaglandiner. Denna omvandling triggas av insulin, dvs när du äter socker/kolhydrater och hämmas av EPA. Om du äter en kost som är rik på dåligt fett och mycket kolhydrater/socker ökar risken för att det utvecklas "tyst" inflammation, dvs inflammation i kroppen som du egentligen inte märker av men som kan ha mycket negativ inverkan på kroppen mer tiden. Många forskare tror att obalans mellan omega-3 och omega-6 är orsaken till många av vår tids folksjukdomar.

För stora mängder omega-3 under lång tid (1-2 år) kan ge brist på omega-6-fettsyror så mer är inte alltid bättre. 
 
Fettförbränning
Omega FX har en positivt inverkan på fettförbränningen genom en mild aktivering av PPAR-alfa, dvs de gener som reglerar kroppens lipidomsättning. 

Trots sitt låga pris är detta en produkt som tillverkas i en av Europas ledande fabriker som uppfyller läkemedelstandarden GMP. Tillverkningen sker i kontrollerad atmosfär för att skydda de känsliga omega-3 fettsyrorna.
 
DOSERING: En kapsel dagligen i samband med mat. Dosen kan ökas om ökat behov av omega-3 fettsyror föreligger. Maxdos 10 kapslar dagligen. Den rekommenderade dosen ska inte överskridas. 

FÖRPACKNING: 365 kapslar

 
INNEHÅLL/kapsDRI*
EPA180mg**
DHA120mg**
Övriga omega-350mg**
E-vitamin1mg10%

 
INGREDIENSER: 
Fiskolja (TG18:12), antioxidationsmedel (blandade tokoferoler [isomerer av E-vitamin]). Kapsel (bovint gelatin, glycerin, vatten). 

FÖRVARING: Rumstemperatur eller i kylskåp. I kyla kan oljan i kapslarna bli lite grumlig med prickar beroende på att delar av oljan kristalliserar. Detta är helt normalt och försvinner när kapslarna varit i rumstemperatur ett tag. Undvik direkt solljus.