Magnesium L-Threonate 36 kapslar

Ord. pris: 
438 kr
Rea:
219 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
219 kr (50%)
En ny unik form av magnesium med överlägsen biotillgänglighet och använd i synnerhet för att optimera koncentrationen av magnesium i hjärnan. 

Magnesium behövs för mer än 300 olika biokemiska reaktioner i kroppen och för över 600 olika enzymatiska reaktioner. Med det sagt förstår man att magnesium är väldigt viktigt.

Brist på magnesium är vanligt och ju äldre man är desto större är risken att man lider av brist. och symptomen kan vara:
 
  • Muskelsvaghet
  • Muskelkramper, stickningar
  • Sömnproblem
  • Nervproblem
  • Ångst/ depression
  • Irritation
  • Magproblem, tex förstoppning

Magnesiumtreonat är en ny unik form av magnesium som är specifikt framtagen för att öka upptaget av magnesium i hjärnan där det ofta är svårt att uppnå optimala nivåer. Magnesium är viktigt i hjärnan för synaptiska kopplingar mellan hjärnceller och motverka fel i hjärlcellernas signalvägar. Just magnesiumtreonat är överlägsen andra former av magnesium för hjärna och nervsystem. I en studie visade man att magnesiumtreonat av märket Magtein (som ingår i denna produkt) övade magnesiumnivån med imponerande 15% jämfört med konventionellt magnesium som inte bidrog till någon ökning alls. 

En effekt av ökad koncentration i hjärnan är bättre minne. I en djurstudie förbättrades korttidsminnet med 18% och långtidsminnet med 100%.

Magnesium + en metabolit av vitamin C
Kemiskt sett är Magnesiumtreonat inte någon kelaterad variant av magnesium bundet till aminosyran L-treonin som namnet kanske först får en att tro. Magnesiumtreonat är ett  magnesiumsalt av L-treonsyra vilket är en metabolit av C-vitamin.  L-treonsyran förbättrar upptaget och magnesiumtreonat tas därför upp bättre än t ex magnesiumklorid, -citrat, glycinat och -glukonat. Faktum är att rent L-treonat, utan magnesium, ökar den intraneuronala nivån av magnesiumjoner så L-treonat är en avgörande del i denna form av magnesium. 

DOSERING: 3 kapslar dagligen utspridda under dagen, förslagsvis 2 kapslar morgon och en (1) kapsel på kvällen 1-2 timmar innan sängsgående. Kapslarna tas i samband med måltid.  Om du tar magnesiumtreonat primärt för att förbättra sömn kan dosen ändras till att du tar 2-3 kapslar 1-2 timmar innan sängsgående. 

BIVERKNINGAR: Under den första veckan är det vanligt med positiva tecken på att produkten fungerar, såsom lite lätt trötthet och en känsla av ökat blodflöde i huvudet. För att minska dessa effekter kan du antingen minska dosen lite i en vecka eller testa att ta kapslarna efter middagen eller precis innan du går och lägger dig. En del individer kan uppleva lätt huvudvärk och yrsel när de först tar magnesiumtreonat men dessa symptom försvinner så fort hjärnan anpassat sig. Med en upptrappningsdos kan dessa biverkningar normalt undvikas helt. Börja med en kapsel i några dagar. Öka sen dosen till 2 kapslar i några dagar och därefter gå upp till 3.   

 
INNEHÅLL/ 3 kapsDRI*
Magnesium-L-Treonat2000mg
  - varav magnesium144mg36%
*Dagligt referensintag

ÖVRIGA INGREDIENSER:
Vegetabilisk kapsel (hydroxypropylmetylcellulosa), fyllnadsmedel (magnesiumstearat), klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

Produkten är 100% vegan

Ytterligare läsning: Fakta om magnesium