L-Carnitine 500

Pris:
249 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
100 kapslar
Antal:
  • Ökad fettförbränning
  • Ökad prestation vid långdistans

Flytande L-Carnitine (L-karnitin på svenska) i s k LiCaps som bidrar till ett snabbt och effektivt upptag. 

L-Carnitine är viktigt för att kroppen ska kunna producera energi av fett genom sin roll att transportera fettsyror in i cellernas energifabriker (mitokondrier). Denna process kallas betaoxidation. L-Carnitine ökar produktionen av ATP genom oxidativ fosforylering som är ett viktigt steg i kroppens produktion av energi.

Genom att öka fettsyrametabolism via betaoxidation kan L-Carnitine hjälpa till att sänka triglyceriderna. Bland annat muskler och hjärta är beroende av fettsyraoxidation för att få optimalt med energi.

Kroppen producerar själv L-Carnitine från aminosyran L-Lysin och Metionin. Ett gram L-Carnitine motsvarar den mängd du får i dig av cirka 1,5 kg kött. Pantotensyra som är inkluderat i denna produkt är också involverat i transporten av fettsyror till mitokondrierna.

Jarrow L-Carnitine 500mg innehåller L-karnitin av marknadens absolut högsta kvalitet. Kapslarna är vegetabiliska och i dem ligger L-karnitinet i flytande form, redo att tas upp i snabbt och effektivt. Denna produkt är ett bra och i många fall billigare alternativ till L-karnitin i flytande form.
 
DOSERING: Ta 1-2 kapslar dagligen.

 
INNEHÅLL/ kapsDRI*
L-karnitin (fri bas)500mg**
* Dagligt referensintag
** DRI ej fastställt


Råvaran tillverkas av Sigma-tau HealthScience, patent EP1202956.

Övriga ingredienser:
Glycerin, renat vatten (USP), kapsel (hydroxypropylmetylcellulosa).

Produkten är 100% vegan