Korallkalcium Sango, 100 gram

Pris:
179 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
100 gram (pulver)
Antal:
Kommentar till butiken:
Sangokorall är även känt under andra namn såsom korallkalcium, korallkalk, korallmineraler men de är alla samma sak. Mineralrikt pulver från området kring Okinawa i Japan. Invånarna i denna region är kända för sin vitalitet och höga medelålder, ett faktum som tillskrivs det mineralrika vattnet. Forskare fann att den speciella vattenkvaliteten orsakas av tangokorallen. 

Sangokorallet är fridlyst men det lossnar naturlig fragment som amlas upp och blir råvaran till denna produkt. Sangokorallen består av uppemot 70 olika mineraler och spårmineraler och är en väldigt bra källa för kalcium och magnesium som karbonater, i det optimala förhållandet 2:1. 

Den här produkten är inte bara en utmärkt mineralkälla utan är basbildande. Fördelen med just karbonater är att de är mindre flyktiga än bikarbonat och kan därför lättare reglera pH i olika delar av kroppen. Produkten kan kombinerat med natriumbikarbonat för en ännu kraftigare basande effekt. 


ANVÄNDNING: Blanda en måttsked i vatten och drick cirka ½ -1 timme innan du äter. Under solfattiga säsonger rekommenderas det att kombinera intaget med ett vitamin D3-preparat, eftersom kalcium då kan abs
orberas bättre.

En måttsked ger 2.4g korallpulver varav
540mg kalcium (68% av DRI)
270mg magnesium (72% av DRI).

*DRI = Rekommenderat dagligt intag.

INNEHÅLL: 100% original basiskt Sangokorallpulver. 

Råvara från Japan. Tillverkning/packning i Tyskland.