EAA FX 400g

Ord. pris: 
215 kr
Rea:
179 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
36 kr (17%)
EAA FX innehåller essentiella aminosyror, dvs sådana aminosyror som kroppen inte kan tillverka själv. Forskning visar att det är just dessa som stimulerar proteinsyntesen och att det är i synnerhet aminosyran L-leucin som har denna effekt. Fördelen med att ta essentiella aminosyror i ett komplex jämfört med att ta t ex enbart L-leucin eller BCAA är att de övriga aminosyrorna dels har en stimulerande effekt på proteinsyntesen om än inte lika kraftfull som L-leucin och dels att de alla behövs för själva uppbyggnaden av muskelprotein. 

Sammansättningen av aminosyror i EAA FX utgår från proportionen som finns i EsaPro men med en förhöjd halt av aminosyran L-leucin som är den av alla aminosyror som har störst inverkan på proteinsyntesen. 

EAA FX naturell innehåller vare sig sötningsmedel eller smakämnen. Vi använder en liten gnutta äppelsyra för att dels ge smak och dels reglera pH-värdet.

EAA FX Red Berry är en smaksatt version. Vi har försökt skapa en bra mix mellan sötma och syrlighet så att drinken ska kännas fräsch och läskande. Vi gillar smaken skarpt och hoppas att även du gör det!

 
INNEHÅLL i Naturell10gDRI*
EAA (totalhalt)9.85g**
   varav L-leucin4.9g**
* Dagligt referensintag
** DRI ej fastställt


INGREDIENSER i Naturell: Essentiella aminosyror (L-leucin, L-lysin, L-fenylalanin, L-valin, L-isoleucin, L-treonin, L-histidin, L-metionin), surhetsreglerande medel (äppelsyra).