Curcumin Phytosome

Pris:
398 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
60 kapslar
Antal:
Curcumin är en polyfenol som utvinns från gurkmeja och är det ämne som ger gurkmejan dess gula färg. Polyfenoler är sekundära metaboliter i växter och utgör en del av växternas försvarsmekanismer. 


Gurkmeja innehåller ungefär 3% curcumin. Tyvärr har curcumin en mycket dålig biotillgänglighet på grund av en direkt nedbrytning i både tarmen och levern så även om man konsumerar flera gram så tas knappt mätbara mängder upp av kroppen. Av den anledningen är det ganska meningslöst att ta ren gurkmeja eller kosttillskott som inte har åtgärdat den dåliga biotillgängligheten. I denna produkt är curcuminextraktet inkapslat i något som kallat fytosomer som är besläktade med liposomer vilket innebär att de aktiva ämnena är inkapslade i små höljen vilket bidrar till att en större andel av ämnena undgår fas I och II-metabolism. Vår erfarenhet är att liposom- eller fytosominkapslar curcumin har en bättre effekt i kroppen än t ex curcumin + svartpeppar. Priset är högre men man betalar ju trots allt för effekten. 


DOSERING: Som ett dagligt kosttillskott, ta en kapsel dagligen i samband med måltid. Dosen kan ökas till 2 kapslar vid behov. Den dagliga rekommenderade dosen ska ej överskridas.Förvaras utom räckhåll för barn. 

 
INNEHÅLL/kapsDRI*
Meriva™    
  Phytosome fosfatidylkolinkomplex
  Curcuma longa [rot]
  18-22% curcuminoider
    
500mg**
* Dagligt referensintag
** DRI ej fastställt


Övriga ingredienser:
Fyllnadsmedel (cellulosa, magnesiumstearat [veg]), klumpförebyggande medel (kiseldioxid). Kapsel (hydroxypropylmetylcellulosa. 

Produkten är 100% vegan