Curcumin liposomalt, 60 kapslar

Ord. pris: 
398 kr
Pris:
298 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
100 kr (25%)
Typ:
60 kapslar
Antal:
Finns i lager
Curcumin Phytosome (Meriva) är en ett liposomalt curcumin. Liposomer är transportsystem som används som "bärare" av ämnen som har svårt att tas upp i kroppen eller bryts ned i mag-tarmkanal eller lever. Curcumin är ett ämne som måste använda transportsystem för att tas upp i tillräcklig mängd för att komma upp i terapeutisk dos. 

I denna produkt är curcuminextraktet inkapslat i något som kallat fytosomer (varumärke) och är egentligen lipsomer. Skillnaden är att curcumin inte är lämpat att användas i liposomer på tradiotionellt vis eftersom en liposoms mittkärna är ett område för vattenlösliga ämnen och curcumin är långt ifrån vattenlösligt. I fytosomen ligger curcuminet därför i den lipofila delen, dvs i själva höljet mellan de två lagren av fosfolipider. 

Fytosomen fungerar som transportsystem för curcuminet, dvs hjälper curcumin att passera mage, tarm och lever utan att förstöras. Det här bidrar till att du får bättre effekt trots att du tar lägre dos. En annan fördel med såna här transportsystem är att curcuminet cirkulerar runt i blodet under längre tid. 

DOSERING: Som ett dagligt kosttillskott, ta en kapsel dagligen i samband med måltid. För intensivare effekt ökas dosen till 2-4 kapslar dagligen (eller mer enligt ordination). Den dagliga rekommenderade dosen ska ej överskridas.Förvaras utom räckhåll för barn. 

 
INNEHÅLL/kapsDRI*
Meriva™    
  Phytosome fosfatidylkolinkomplex
  Curcuma longa [rot]
  18-22% curcuminoider
    
500mg**
* Dagligt referensintag
** DRI ej fastställt


Övriga ingredienser:
Fyllnadsmedel (cellulosa, magnesiumstearat [veg]), klumpförebyggande medel (kiseldioxid). Kapsel (hydroxypropylmetylcellulosa. 

Produkten är 100% vegan