Carbozyn

Pris:
139 kr
Inkl. 12% Moms
OBS! Carbozyn levereras numera i en burk med skruvlock. Innehåll per burk är 1 kg.

* ULTRA-HYPOTON KOLHYDRAT
* OSMOLALITET 37 MOSM/KG


Carbozyn är en unik kolhydrat från Eiselt som framställs från stärkelse som hydrolyseras till en specifik genomsnittlig molekylvikt där kolhydratens löslighet och osmolalitet är optimal för snabbast möjliga upptag. Denna ska inte förväxlas med vanligt maltodextrin eller waxymaize-stärkelse ("WMS"). Carbozyn har en neutral smak och kan, om du vill, blandas med BCAA, EAA, Protein, PWO's osv. 

Osmolalitet
Osmolalitet är koncentrationen av lösta patiklar som påverkar lösningens osmotiska tryck. Ju lägre osmolalitet en lösning har desto snabbare lämnar den magsäcken. Att kolhydraten lämnar magsäcken är viktigt för att undvika magproblem som många vanliga former av kolhydrater/sportdrycker kan ge under träning och tävling. Ett snabbt upptag innebär också att kolhydraterna når sina målorgan snabbare och har därmed en mer direkt verkan. 

Ultra-hypoton
Blod har en osmolalitet på normalt ca 300 mOsm/kg. En lösning som har lägre osmolalitet än blodet kallas hypoton. Carbozyn har en osmolalitet på 37 mOsm/kg vid en 10%-ig lösning vilket borgar för ett riktigt snabbt upptag.

Tävlingskolhydraten
Carbozyn har med sin låga osmolalitet, sin renhet och bra pris alla positiva egenskaper tävlande behöver på ett kolhydratpulver. Carbozyn kan användas för kolhydratladdning likväl som före, under och efter träning. 
 
DOSERING: Blanda 50-75 gram (1-1,5 dl) Carbozyn i 5-7,5 dl vatten för att få en osmolalitet på 37 mOsmol/kg (10%-ig spädning). Kan smaksättas med t ex saft eller proteinpulver om så önskas.

FÖRPACKNING: 1.0kg

 
INNEHÅLLper 100g
Energi KCAL/kJ380/ 1615
Fett0.0g
   varav mättat fett0.0g
Kolhydrater95.0g
   varav sockerarter2.0g
Protein0.0g
Salt 0.04g
Fukthalt5.0g

INGREDIENSER: Carbozyn (majsstärkelse med modifierad molekylvikt)