ELABS QURE™ 50mL (quercetin)

Pris:
498 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Alla vet vi att frukt och grönsaker är nyttigt och några piller kan aldrig ersätta en bra varierarad kost. Men varför? Växtriket innehåller så mycket mer än bara vitaminer och mineraler. I dem finns något som brukar kallas fytokemikalier. Dessa är ämnen som inte klassas som näringsämnen men de är förmodligen betydligt viktigare för vår hälsa än vad vi är medvetna om. Tyvärr äter inte alla så mycker grönsaker och frukt och det finns forskning som visar att konventionellt odlad mat kan innehåller betydligt mindre mängder av dessa ämnen. 

Quercetin är ett sånt ämne som finns i växtriket och har i studier visats vara bra för hjärta och kärl, blodtrycket, antiinflammatoriskt, stärkande mot infektioner, kunna lindra astma och allergier och mycket mer. Man brukar kalla den här breda typen av verkningsmekanism för pleiotropisk effekt. Curcumin är också ett pleiotropiskt ämne. De har båda gemensamt, utöver sitt otroliga terapeutiska potential, att de tas upp väldigt dåligt vilket gör att det är svårt att tillvara ta dessa positiva egenskaper.

Kemiskt sett är quercetin en flavonol vilket är en av undergrupperna som ingår i flavonoider som i sin tur är en undergrupp till polyfenoler. Det här är ämnen som utgör en viktig del i medelhavskosten. Vi får dagligen i oss 50-600mg quercetin via kosten. 

Quercetin har ett mycket stort terapeutiskt potential men liksom många andra ämnen är det hydrofobt, dvs gillar inte vatten och det påverkar upptaget negativt. Upptaget är väldigt varierande, studier visar allt från från 0 upp till 50% som bäst beroende på i vilket form quercetin kommer men det råder också individuella skillnader. I växtriket är förekommer konjugerat till något, ofta en sockermolekyl, som gör molekylen mer vattenlöslig vilket förbättrar upptaget. Kosttillskott med quercetin har fördelen att kunna tillföra stora mängder quercetin. Quercetin genomgår metabolisering, främst metylering och glukuronidering. 

Liksom de flesta produkter vi tar fram är även Aller-Q™ bearbetat för att få en bättre biotillgänglighet. Produkten innehåller piperin och quercetin i ett självemulsifierande  transportsystem (SNEDDS) som ökar absorbtion, minskar metabolisering och förlänger halveringstiden. 

Observera att ELABS erbjuder denna i två varianter: Emulsion(EMUL) eller koncentrat (KONC). Koncentratet är en lite annorlunda och kan användas som alternativ. Vi rekommenderar vanligen emulsionen i första hand. Koncentratet används oftast i ELABS extempore-beredningar, dvs kundbeställningar. 

DOSERING:
INGREDIENSER:


Produkten är 100% vegan